Carrot cake met citroen-roomkaasglazuur
Carrot cake met citroen-roomkaasglazuur

Carrot cake met citroen-roomkaasglazuur

+/- 10 stukken | met kokosrasp en pistachenoten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Deze week bak je een simpele en overheerlijke carrot cake. Je bedekt de cake zoals het hoort: met glazuur van verse roomkaas. Zin om het net even anders te doen? Van dit recept kun je ook muffins maken!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Egg
Wheat
Pistachios

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

160 g

Butter

(Contains Milk)

3 piece

Carrot

200 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

4 piece

Egg

(Contains Egg)

200 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

10 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

1.5 teaspoon

Ground cinnamon

100 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

100 g

Cream cheese

(Contains Milk)

1 piece

Lemon

2 pinch

Nutmeg

40 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

20 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)8614 kJ
Calories2059 kcal
Fat103.5 g
Saturated Fat62.6 g
Carbohydrate240.3 g
Sugar164.7 g
Dietary Fiber14.6 g
Protein36.2 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Grater
Cake tin (24cm ø)
Spatula
Large Bowl
Hand mixer
Bowl
Skewers

Cooking Steps

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast. Weeg 160 gram af, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de wortels grof.
  • Bekleed een ronde taartvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier. 
2
  • Meng in een grote kom de roomboter, suiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa.
  • Mix een voor een de eieren erdoor.
  • Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder, de kaneel en 2 mespuntjes nootmuskaat erdoor.
  • Voeg tot slot de geraspte wortel en de kokosrasp toe en spatel door het beslag.
  • Giet het beslag in de taartvorm. Bak de taart 50 - 60 minuten in de oven.
3
  • Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Voeg de citroenrasp toe aan de roomkaas en voeg wat citroensap naar smaak toe. 
  • Hak de pistachenoten grof. 
4
  • Controleer of de carrot cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de carrot cake klaar. Haal hem uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaasglazuur en garneer met de pistachenoten.