Bakbox | Chocoladebrownies met blauwe bessen
Bakbox | Chocoladebrownies met blauwe bessen

Bakbox | Chocoladebrownies met blauwe bessen

+/- 9 stuks | met pecannoten en kokosrasp

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Dat brownies ook luchtig en fruitig kunnen zijn bewijst dit recept. Ga deze week voor dit chocoladegenot met verse blauwe bessen, kokosrasp en pecannoten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Pecans
Egg
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

50 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

20 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

400 g

Chocolate cake mix

(Contains Wheat May be present Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin)

125 g

Blueberries

Not included in your delivery

40 g

[Plant-based] butter

80 milliliters

Water

Nutrition Values

Energy (kJ)5161 kJ
Calories1233 kcal
Fat49.9 g
Saturated Fat21.8 g
Carbohydrate164.8 g
Sugar104.6 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein22.9 g
Salt4.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Large Bowl

Cooking Steps

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

2
  • Mix in een grote kom de cakemix met het water, de roomboter en de eieren tot een egaal beslag (zie Tip).
  • Voeg 15 gram kokosrasp, de pecannoten en 2/3 van de blauwe bessen toe en schep met een lepel door het beslag.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

3
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier.
  • Bak de brownie 25 - 30 minuten in de oven.
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant zijn ontstaan.
4
  • Haal de brownie uit de oven en laat een paar minuten afkoelen (zie Tip).
  • Bestrooi met de overige blauwe bessen en kokosrasp.
  • Snijd in circa 9 stukken en schep de stukken een voor een uit het bakblik.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.