Bakbox | Liefste mama-koekjes
Bakbox | Liefste mama-koekjes

Bakbox | Liefste mama-koekjes

+/- 18 stuks | met chocolade en pistachenootjes

Niets lekkerder dan versgebakken koekjes met chocolade en pistache om de liefste mama mee in de watten te leggen! En met onze Bakbox is bakken kinderspel: met een makkelijk recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je samen met de kids in een handomdraai iets lekkers.

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Wheat
Milk
Soy
Pistachios

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Egg

(Contains Egg)

200 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

150 g

Butter

(Contains Milk)

100 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

100 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

100 g

White chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

20 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

Nutrition Values

Calories1769 kcal
Energy (kJ)7400 kJ
Fat106.2 g
Saturated Fat63 g
Carbohydrate177.5 g
Sugar104.8 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein25.7 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Plastic Wrap
Baking Sheet with Baking Paper
Small sauce pan
heat resisting bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Scheid de dooier van het eiwit (zie Tip). Voeg de dooiers toe aan een grote kom.
  • Meng de eierdooiers met de bloem, suiker en roomboter tot het deeg een korrelige structuur heeft. 
  • Kneed vervolgens tot een samenhanged geheel en maak er een bal van. 
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. 

Tip: Het eiwit heb je in dit recept niet meer nodig. Maak er een omelet van als gezonde lunch!

Koekjes maken
2
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Strooi wat bloem over het werkblad of aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm.
  • Snijd koekjes uit het deeg in de vorm van een hartje (zie Tip). 
  • Kneed het resterende deeg opnieuw tot een bal, rol uit en herhaal tot al het deeg is gebruikt.

Tip: Knip een hartje uit bakpapier en gebruik dit als sjabloon om de hartjes mee uit te snijden.

Bakken
3
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende afstand tussen de koekjes. Bak 15 - 20 minuten in de oven (zie Tip).
  • Hak ondertussen de pistachenoten fijn. 
  • Smelt de chocoladedruppels apart van elkaar au bain-marie (zie volgende stap).

Tip: Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze gaat decoreren.

Decoreren
4
  • Breng in een kleine steelpan een laagje water aan de kook. Voeg de chocoladedruppels toe aan een hittebestendige kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend smelten. 
  • Dip de helft van de koekjes voor de helft in de witte chocolade. Besprenkel met een vork met de melkchocolade.
  • Draai het bij de andere helft van de koekjes om: dippen in melkchocolade en decoreren met witte chocolade.
  • Bestrooi de koekjes met de pistachenoten terwijl de chocolade nog zacht is.