Bakbox | Luchtige brownies
Bakbox | Luchtige brownies

Bakbox | Luchtige brownies

+/- 9 stuks | met frambozen en amandelschaafsel

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Zelf chocoladebrownies maken? Deze week bak je ze lekker luchtig: met frambozen en amandelschaafsel!

Tags:
Recipe
Allergens:
Ei
Tarwe
Amandelnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Egg

(Contains Ei)

400 g

Chocolate cake mix

(Contains Tarwe May be present Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine)

125 g

Raspberries

10 g

Shaved almonds

(Contains Amandelnoten May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

80 milliliters

Water

40 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)4249 kJ
Calories1015 kcal
Fat28.9 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate159.2 g
Sugar99.5 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein21.5 g
Salt4.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes.
  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 220 graden (elektrisch).
  • Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

 

Beslag mixen
2
  • Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag (zie Tip).
  • Voeg 2/3 van de frambozen toe aan het beslag. 

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

 

Bakvorm vullen
3
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier.
  • Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven.
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant zijn ontstaan (zie Tip).

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.

Serveren
4
  • Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  • Garneer met de overige frambozen.
  • Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.