Bakbox | Luchtige brownies met walnoten
Bakbox | Luchtige brownies met walnoten

Bakbox | Luchtige brownies met walnoten

+/- 9 stuks | met stukjes melkchocolade en witte chocolade

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kun jij als het aankomt op chocolade ook niet kiezen? Wij maken het extra makkelijk voor je! Met zowel witte- als melkchocoladedruppels én een handige bakmix, bak jij zonder treuzelen de lekkerste brownies.

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Wheat
Walnuts
Milk
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Egg

(Contains Egg)

400 g

Chocolate cake mix

(Contains Wheat May be present Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin)

40 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

100 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

100 g

White chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

80 milliliters

Water

40 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)6991 kJ
Calories1671 kcal
Fat76.1 g
Saturated Fat37.5 g
Carbohydrate210 g
Sugar149.5 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein29.2 g
Salt5.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Oven Dish
Large Bowl
Hand mixer

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes.
  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 220 graden (elektrisch).
  • Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een rechthoekige ovenschaal.

Beslag mixen
2
  • Mix in een grote kom het water, de eieren, de roomboter en de cakemix tot een egaal beslag (zie Tip).
  • Voeg 2/3 van de walnoten en 2/3 van de witte- en melkchocoladedruppels toe aan het beslag.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan met een mixer.

 

Bakken
3
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier.
  • Bestrooi met de overige walnoten en witte- en melkchocoladedruppels.
  • Bak de brownie 22 - 27 minuten in de oven (zie Tip).
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant zijn ontstaan.

Tip: Houd je van een smeuïge brownie? Houd dan de kortere baktijd aan. 

Serveren
4
  • Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen (zie Tip).
  • Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten verder.