Bakbox | Luchtige brownies met witte chocolade
Bakbox | Luchtige brownies met witte chocolade

Bakbox | Luchtige brownies met witte chocolade

+/- 9 stuks | met gezouten amandelen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Ken jij de onweerstaanbare combinatie van chocolade met zout al? Na dit recept wil je nooit meer anders. Je maakt gemakkelijk een chocoladebeslag voor luchtige brownies en voegt daar gezouten amandelen en witte-chocoladedruppels aan toe. Even in de oven en... genieten maar!

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Wheat
Almonds
Peanuts
Milk
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Egg

(Contains Egg)

400 g

Chocolate cake mix

(Contains Wheat May be present Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin)

40 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

100 g

White chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

40 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1374 kcal
Energy (kJ)5750 kJ
Fat55 g
Saturated Fat25.9 g
Carbohydrate186.2 g
Sugar124.7 g
Dietary Fiber8 g
Protein26.7 g
Salt5.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Oven Dish
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes.
  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 220 graden (elektrisch).
  • Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

Beslag mixen
2
  • Hak de amandelen grof.
  • Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag (zie Tip).
  • Schep de helft van de amandelen en de helft van de witte chocoladedruppels door het beslag heen.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Bakvorm vullen
3
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier.
  • Verdeel de overige amandelen en witte chocolade over de bovenkant van het beslag. 
  • Bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven.
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant zijn ontstaan.
Serveren
4
  • Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen (zie Tip).
  • Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.