Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Deze week verbluf je je bezoek, familie of gewoon jezelf met deze eyecatcher. De luchtige cake met slagroomvulling in combinatie met de frisse frambozen en knapperige pistachenootjes ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook voor de smaakpapillen ultiem genieten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
400 g
Chocolate cake mix
(Contains Milk, Gluten, Wheat May be present Soy, Tree nuts, Sesame, Egg)
2 piece
Egg
½ sachet(s)
Baking powder
(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)
25 g
Chocolate chips
(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)
40 g
Butter
(Contains Milk)
200 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
125 g
Raspberries
20 g
Pistachio nuts
0.01 teaspoon
Salt
10 g
[Plant-based] butter
Voeg de slagroom toe aan een hoge kom en bewaar in de koelkast tot stap 3. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
Voeg de cakemix, 80 ml water, het bakpoeder, een snufje zout, de roomboter en 2 eieren toe aan een grote kom. Mix met een (hand)mixer tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over een bakplaat met bakpapier zodat er een rechthoek ontstaat van ongeveer 30 x 35 cm. Bak 8 - 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en leg de warme cake inclusief bakpapier op een koude, vochtige theedoek. Let op: zorg dat de theedoek vochtig en niet te nat is, zodat er geen water op de cake belandt. Leg een tweede stuk bakpapier op de cake en rol de cake op. Leg de opgerolde cake in de koelkast om af te koelen.
Haal de slagroom uit de koelkast en klop in de hoge kom met een garde of mixer tot er stevige pieken ontstaan. Breng ruim water aan de kook in een kleine steelpan. Voeg de chocoladedruppels toe aan een glazen kom die groter is dan de steelpan. Plaats de kom op de steelpan en laat al roerend de chocolade smelten. Zet het vuur uit, maar laat de kom op de pan staan. Hak de pistachenoten fijn.
Tip: Laat 1 el slagroom over om samen met de chocoladedruppels te smelten. Zo wordt de chocolade romiger en kun je het makkelijker over de cake verdelen in stap 4.
Rol de afgekoelde cake weer open en verdeel 3/4 van de slagroom erover. Rol de cake voorzichtig opnieuw op zonder het bakpapier. Druk de cakerol goed aan en snijd een stukje van de uiteinden af zodat deze mooi recht zijn. Smeer de overige slagroom op de bovenkant van de cakerol en gebruik een lepel om het geheel te besprenkelen met de gesmolten chocolade. Garneer met de frambozen en gehakte pistachenoten.
Tip: Gebruik niet te veel vulling en verspreid het niet helemaal naar de randen. Zo kan je de cake zo strak mogelijk oprollen en valt de vulling er niet uit.