Bakbox | Perenplaattaart met crème fraîche
Bakbox | Perenplaattaart met crème fraîche

Bakbox | Perenplaattaart met crème fraîche

+/- 10 porties | Met cranberry's en geschaafde amandelen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Vul je keuken deze week met de warme geuren van peer en kaneel! De cranberry's geven deze perenplaattaart een friszure bite.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Pear

3 teaspoon

Ground cinnamon

100 g

Organic crème fraîche

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat, Gluten)

20 g

Shaved almonds

50 g

Dried cranberries

Not included in your delivery

⅖ tablespoon

Sugar

⅖ tablespoon

Brown sugar

1 milliliters

[Plant-based] milk

Nutrition Values

Calories913 kcal
Energy (kJ)3820 kJ
Fat54.1 g
Saturated Fat25.1 g
Carbohydrate88.3 g
Sugar31.6 g
Dietary Fiber5.1 g
Protein12.2 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Large Bowl
Hand mixer
Hand mixer
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de peer in de lengte in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens elk stuk in drie lange dunne plakjes.
Vulling maken
2
  • Meng in een grote kom 1/3 zakje kaneel met de bruine suiker.
  • Voeg de plakjes peer toe aan de kom en meng door de kaneelsuiker.
  • Meng in een hoge kom de crème fraîche met de witte suiker. Klop de crème fraîche 30 seconden op met een garde of (hand)mixer. Hij hoeft niet helemaal stijf te zijn.
Taart maken
3
  • Rol het bladerdeeg uit en leg het op een bakplaat met bakpapier. Vouw de randen 1 cm naar binnen en druk aan met een natte vork.
  • Bestrijk het bladerdeeg met 1/3 van de crème fraîche. Zorg dat je de randen vrij houdt.
  • Leg de perenplakjes erop en strooi het amandelschaafsel erover. Bestrijk de randen met een klein beetje melk.
  • Bak de taart 25 - 30 minuten in de oven. Strooi na 20 minuten de cranberry's over de peren en bak mee.
Serveren
4
  • Haal de plaattaart uit de oven als hij mooi goudbruin is.
  • Laat 5 minuten afkoelen en snijd in circa 10 stukken.
  • Garneer elk stuk met een lepel crème fraîche.