Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream
Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream

Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream

+/- 10 stuks | met rozijnen en bosbessenjam

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week zelf scones en serveer ze met bosbessenjam en onze eigen versie van clotted cream: een heerlijk frisse room gemaakt van mascarpone, opgeklopte slagroom en een vleugje citroen.

Tags:
Recipe
Allergens:
Spelt
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

260 g

Spelt flour

(Contains Spelt May be present Gluten)

8 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

40 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

150 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

100 g

Mascarpone

(Contains Milk)

60 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

70 g

[Plant-based] butter

55 g

Sugar

1 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)6191 kJ
Calories1480 kcal
Fat80.8 g
Saturated Fat51.2 g
Carbohydrate164.1 g
Sugar70.5 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein20.3 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Rolling Pin
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
High-Sided Bowl
Grater
Whisk
Small Bowl

Cooking Steps

Beslag maken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht) of 240 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, 40 gram suiker en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat er grove kruimels ontstaan.
  • Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg (zie Tip).

Tip: Houd je van rozijnen? Voeg deze dan nu toe aan het deeg.

Scones maken
2
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Steek met een vorm of drinkglas rondjes met een diameter van 4 - 5 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
  • Bak de scones 10 - 16 minuten in de oven, of tot ze een licht gebruind korstje hebben. Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.

Tip: Heb je een ei in huis? Klop het ei los en besmeer de bovenkant van de scones met het ei voor een mooi glanzend korstje.

Toppings voorbereiden
3
  • Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 15 gram suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom.
  • Voeg de geklopte slagroom, de geraspte citroenschil en de mascarpone toe aan een kom en meng goed met een garde (zie Tip).
  • Meng in de kleine kom de bosbessenjam met het citroensap. Bewaar het roommengsel en de jam in de koelkast tot serveren.

Tip: In dit recept maak je zelf clotted cream met slagroom en mascarpone. Voeg eventueel een beetje poedersuiker toe als je het te zuur vindt.

Serveren
4
  • Laat de scones goed afkoelen.
  • Serveer ze daarna op een schaal met de zelfgemaakte clotted cream en de bosbessenjam.