Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream
Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream

Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream

+/- 10 stuks | met bosbessenjam

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week zelf scones en serveer ze met bosbessenjam en onze eigen versie van clotted cream: een heerlijk frisse room gemaakt van mascarpone, opgeklopte slagroom en een vleugje citroen.

Tags:
Recipe
Allergens:
Spelt
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

260 g

Spelt flour

(Contains Spelt May be present Gluten)

8 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

40 g

Raisins

150 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

100 g

Mascarpone

(Contains Milk)

60 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

70 g

[Plant-based] butter

55 g

Sugar

1 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)5928 kJ
Calories1417 kcal
Fat80.7 g
Saturated Fat51.4 g
Carbohydrate149.7 g
Sugar57.8 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein19.7 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Rolling Pin
Baking Sheet with Baking Paper
High-Sided Bowl
Grater
Whisk
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, 40 gram suiker en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat er grove kruimels ontstaan.
  • Voeg de karnemelk en rozijnen toe en kneed tot een gelijkmatig deeg.  
2
  • Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. 
  • Steek met een vorm of drinkglas rondjes met een diameter van 4 - 5 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 15 minuten in de oven, of tot ze een licht gebruind korstje hebben. Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.
3
  • Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 15 gram suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een kom de geklopte slagroom, de geraspte citroenschil en de mascarpone met een garde (zie Tip).
  • Meng de bosbessenjam met het citroensap. Bewaar het roommengsel en de jam in de koelkast tot serveren.

Tip: In dit recept maak je zelf clotted cream met slagroom en mascarpone. Voeg eventueel een beetje poedersuiker toe als je het te zuur vindt.

4
  • Laat de scones goed afkoelen.
  • Serveer ze daarna op een schaal met de zelfgemaakte clotted cream en de bosbessenjam.