Bakbox | Spelt-appelcrumble
Bakbox | Spelt-appelcrumble

Bakbox | Spelt-appelcrumble

+/- 10 porties | met kaneel en rozijnen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor spelt-appelcrumble! Heerlijk met rozijnen en kaneel.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

150 g

Butter

(Contains Milk)

400 g

Spelt dough mix

3 piece

Apple

3 teaspoon

Ground cinnamon

40 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Nutrition Values

Energy (kJ)3189 kJ
Calories762 kcal
Fat62.1 g
Saturated Fat39.8 g
Carbohydrate44.7 g
Sugar36.9 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein1.8 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een grote kom de speltdeegmix met de roomboter. Kneed het deeg met je handen tot een bal.
  • Maak grove kruimels van ongeveer 1 cm door het deeg tussen je vingers te wrijven. Dek de kruimels af en bewaar apart.
Vulling maken
2
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Meng in een kom de appelblokjes en de rozijnen met de kaneel.
  • Vet een ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 cm in, of bekleed met bakpapier.
Crumble maken
3
  • Stort het appelmengsel in de ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg erover. Zorg dat de appels goed bedekt zijn.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de crumble 30 - 35 minuten, of tot hij goudbruin is.
Serveren
4
  • Laat de crumble 5 minuten afkoelen en serveer (zie Tip).

Tip: De applecrumble is zowel warm als koud lekker. Je kunt de crumble tot een week bewaren in de koelkast en eventueel 15 minuten opnieuw opwarmen in de oven op +/- 160 graden.