Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur. Ga deze week voor een echt Halloweenrecept en maak deze spinnenwebbrownies - ze zijn zó lekker dat het bijna eng is!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
400 g
Chocolate cake mix
(Contains Wheat May be present Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin)
2 piece
Egg
(Contains Egg)
100 g
White chocolate chips
(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
60 g
Crumbled stroopwafel
(Contains Egg, Soy, Wheat May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Gluten, Peanuts)
40 g
Hazelnuts
(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
50 g
[Plant-based] butter
120 milliliters
Water
Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip). Hak de hazelnoten grof.
Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.
Meng in een grote kom de cakemix met 120 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag (zie Tip). Voeg de stroopwafelkruimels, de hazelnoten en de helft van de witte-chocoladedruppels toe en meng goed.
Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.
Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Bak de brownie 25 - 30 minuten in de oven (zie Tip). De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant komen. Laat de brownie volledig afkoelen.
Tip: De baktijd is afhankelijk van hoe sterk jouw oven is en hoe gaar je graag de brownies eet.
Verhit een laagje water in een steelpan. Plaats een hittebestendige kom op de steelpan en doe de overige witte-chocoladedruppels in de kom. Laat de chocolade al roerend smelten, maar zorg dat het niet te dun wordt. Giet de chocolade in een spuitzakje of diepvrieszakje en knip er een klein hoekje af. Knijp in het zakje zodat de gesmolten witte chocolade door de kleine opening naar buiten kan. Teken met de witte chocolade een spinnenweb op de brownie.