Bakbox | Stroopwafelbrownies
Bakbox | Stroopwafelbrownies

Bakbox | Stroopwafelbrownies

+/- 10 stuks | met gezouten amandelen en chocolate chip

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Voeg deze week dit speciale brownierecept toe aan je box. In het beslag gaan stroopwafelkruimels, gebrande amandelen en nog meer chocola! Alsof brownies niet al een feestje genoeg zijn.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Gluten
Wheat
Egg
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

40 g

Salted almonds

400 g

Chocolate cake mix

(Contains Milk, Gluten, Wheat May be present Soy, Tree nuts, Sesame, Egg)

2 piece

Egg

120 g

Crumbled stroopwafel

(Contains Egg, Soy, Wheat May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Gluten, Peanuts)

100 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

80 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1914 kcal
Energy (kJ)8006 kJ
Fat101.6 g
Saturated Fat49.8 g
Carbohydrate216.4 g
Sugar133.7 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein27 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Oven Dish
Large Bowl
Whisk

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).
  • Hak de gezouten amandelen grof.

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

Beslag mixen
2
  • Mix in een grote kom de cakemix, eieren, roomboter en 80 ml water met een garde tot een egaal beslag (zie Tip).
  • Voeg de gehakte amandelen en chocoladedruppels toe en roer goed om.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Bakvorm vullen
3
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Strooi de stroopwafelkruimels eroverheen.
  • Bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven.
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant ontstaan (zie Tip)

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog een paar minuten.

Serveren
4
  • Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  • Snijd in circa 10 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.