Bakbox | Zelfgemaakte granola met noten
Bakbox | Zelfgemaakte granola met noten

Bakbox | Zelfgemaakte granola met noten

+/- 600 g | Natuurlijk gezoet met banaan en een vleugje honing

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Deze week gooi je het over een andere boeg. Met de ingrediënten van een bananenbrood maak je een heerlijke granola! Natuurlijk suikerarm, vol noten en genoeg voor een hele week. De perfecte brandstof om je dag op te starten of hem halverwege een extra boost te geven.

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Oats
Almonds
Peanuts
Sesame
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

g

Oats

(Contains Oats May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

teaspoon

Ground cinnamon

piece

Banana

tablespoon

Honey

g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

g

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories1236 kcal
Energy (kJ)5172 kJ
Fat70.7 g
Saturated Fat27.8 g
Carbohydrate115 g
Sugar45.6 g
Dietary Fiber18.9 g
Protein24.8 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Hak de amandelen grof.

Weetje: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.

2
  • Leg de bananen op een groot bord en prak ze fijn met een vork. Gebruik eventueel een blender.
  • Voeg de olie en honing toe en prak het bananenmengsel helemaal glad.
  • Voeg aan een grote kom de havermout, kokosrasp, noten, het sesamzaad, de kaneel en een snufje zout toe en meng door elkaar.
  • Voeg de gepureerde bananen toe en roer alles goed door elkaar (zie Tip).

Tip: Deze granola is bewust suikerarm. Liever toch wat zoeter? Voeg dan naar smaak 1 à 2 el suiker, honing of ahoornsiroop toe.

3
  • Verdeel de granola in 4 hoopjes over de bakplaat. Druk de hoopjes met een pollepel of spatel plat zodat er dunne ronde plakken ontstaan.
  • Bak de plakken 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze beginnen te kleuren.
  • Haal de bakplaat uit de oven, draai de plakken om en breek ze in kleinere brokken.
  • Bak nog 10 - 15 minuten verder tot de gewenste kleur. 15 minuten voor een donkere en intense granola en 10 minuten voor een lichtere granola.
4
  • Haal de granola uit de oven bij de gewenste kleur en laat afkoelen tot kamertemperatuur (zie Tip).
  • Is de granola helemaal afgekoeld? Schep hem over in een luchtdichte doos en bewaar hem op kamertemperatuur. Zo geniet je een hele week van je krokante bananenbrood-granola.

Tip: Geen zorgen! Direct uit de oven is de granola nog zacht, maar na het afkoelen zal hij lekker krokant zijn. Geef de granola dus genoeg tijd om helemaal op kamertemperatuur te komen voordat je hem in een doos schept.