Banaan-pannenkoekjes
Banaan-pannenkoekjes

Banaan-pannenkoekjes

2 porties | met blauwe bessen, kokosrasp en honing

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Voor deze pannenkoekjes heb je maar een klein beetje bloem nodig: de banaan zorgt namelijk ook voor binding! Zo heb je binnen een paar minuten heerlijke pannenkoeken op tafel.

Tags:
Recipe
Allergens:
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

125 g

Blueberries

4 piece

Banana

6 piece

Egg

(Contains Ei)

3 teaspoon

Ground cinnamon

40 g

Desiccated coconut

(May be present Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Salt

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Flour

Nutrition Values

Energy (kJ)3250 kJ
Calories777 kcal
Fat38.1 g
Saturated Fat17.3 g
Carbohydrate73.7 g
Sugar57 g
Dietary Fiber13.3 g
Protein27.5 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Whisk
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Prak 3 bananen met een vork in een kom (zie Tip). Snijd de overige banaan in plakjes.

Tip: Deze pannenkoekjes maak je het beste met rijpe bananen. Zijn de bananen nog niet helemaal rijp? Gebruik een staafmixer of blender om de bananen makkelijker te kunnen prakken.

2

Voeg de eieren, kaneel, bloem en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en roer met een vork of garde tot een beslag. Voeg 3/4 van de blauwe bessen en de helft van de kokosrasp toe (zie Tip). Meng goed door elkaar.

Tip: Ben je geen liefhebber van blauwe bessen of kokosrasp? Laat deze dan achterwege en voeg in plaats van de kokosrasp nog 1 el bloem toe aan het beslag! Gebruik de blauwe bessen en kokosrasp eventueel later nog als garnering.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Herhaal tot al het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.

4

Stapel de pannenkoeken op een serveerschaal en verdeel de overige kokosrasp eroverheen. Garneer met de overige blauwe bessen en de plakjes banaan. Besprenkel met de honing.