Bananenbrood
Bananenbrood

Bananenbrood

+/- 10 plakken | met appel en rozijnen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Laat je niet misleiden door de naam: bananenbrood is zoet en heeft een cake-achtige structuur! Maak het deze week zelf met appel en rozijnen.

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 10 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

3 piece

Banana

1 piece

Apple

40 g

Raisins

400 g

Banana bread mix

(Contains Egg, Wheat, Milk May be present Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Soy, Lupin)

3 teaspoon

Ground cinnamon

Not included in your delivery

60 milliliters

Water

3 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)4793 kJ
Calories1146 kcal
Fat27.2 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate195.2 g
Sugar107.9 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein23.4 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Deep Plate
Large Bowl
Stick Blender
Cake tin (25cm length)

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak in een diep bord 2 bananen fijn met een vork (zie Tip).
  • Was de appel en snijd in grove stukken. Schil de appel eventueel als de schil taai is.
  • Snijd de rozijnen grof.

Tip: Hoe bruiner en rijper de bananen, hoe zoeter de cake. Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze in de buurt van een avocado te leggen of ze in een krant te wikkelen.

2
  • Vet een rechthoekig cakeblik in of bekleed de binnenkant met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, de appelstukjes, het gemalen kaneel, 3 el zonnebloemolie en 60 ml water.
  • Mix het geheel met een staafmixer. Voeg de rozijnstukjes toe en meng door elkaar.
3
  • Giet het beslag in het cakeblik.
  • Halveer de derde banaan in de lengte. Leg met de snijkant naar boven in het beslag.
  • Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.
4
  • Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar!
  • Haal uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik (zie Tip).

Tip: Wil je de volgende dag weer warm bananenbrood? Toast de plakken even in een broodrooster, of warm ze kort op in de oven.