Bao buns met hoisin pulled chicken
Bao buns met hoisin pulled chicken

Bao buns met hoisin pulled chicken

2 porties | met wortel, komkommer en gefrituurde uitjes

.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Soy
Sesame
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

100 g

Pulled chicken

4 piece

Bao buns

(Contains Wheat)

25 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

1 piece

[Persian] cucumber

1 piece

Carrot

30 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

50 g

Sriracha mayo

(Contains Mustard, Soy, Egg)

Not included in your delivery

3 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2404 kJ
Calories574 kcal
Fat25.6 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate68.2 g
Sugar17.4 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein17.1 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Peeler
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schaaf de wortel met een dunschiller in dunne linten.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de wortel toe aan de kom. Breng op smaak met zout en schep alles door elkaar. 
  • Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. 
2
  • Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. 
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de pulled chicken en de hoisinsaus 4 - 5 minuten. 
3
  • Maak de bao-broodjes open en vul ze met de wortel en komkommer. 
  • Beleg de broodjes met de pulled chicken.
4
  • Besprenkel de bao-broodjes met de sriracha-mayo. 
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.