BBQ box met runderspies, garnalen, worst en kipfilet
BBQ box met runderspies, garnalen, worst en kipfilet

BBQ box met runderspies, garnalen, worst en kipfilet

4p | met stokbrood met kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de Barbecuebox, inclusief 4 soorten vlees en vis, 4 bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Barley
Rye
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

g

Baking potato

25 g

Herbed cream cheese

125 g

Butter

(Contains Milk)

10 g

Fresh flat leaf parsley & chives

2 piece

Corn on the cob

2 piece

White demi-baguette

(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)

130 g

Jumbo shrimp

2 piece

Chicken breast with garlic & herbs

2 piece

Farmer's sausage

100 g

Slaw mix

40 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

30 g

Smoky tomato ketchup

50 g

Organic sour cream

5 piece

Garlic

2 piece

Skewers

2 piece

Beef skewers

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

White wine vinegar

2 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories1884 kcal
Energy (kJ)7882 kJ
Fat111 g
Saturated Fat50 g
Carbohydrate123 g
Sugar22 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein89 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Pofaardappel maken
1

Was de aardappel en laat de schil zitten. Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een pofaardappel op. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 35 - 40 minuten op de BBQ en keer regelmatig.Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er een eetlepel kruidenkaas op.

Tip: Tip 1: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Tip 2: Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

Maiskolf bereiden
2

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 15 - 20 minuten op de BBQ, keer regelmatig. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

Stokbrood en sausjes voorbereiden
3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven. Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met 150 g roomboter, peper en zout. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de knoflook en de andere helft van de verse kruiden, peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise en de smokey tomatenketchup.

Tip: Houd wat van de bladpeterselie apart om de maiskolf mee te garneren.

BBQ-en
4

Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is. Bak de runderspies op de BBQ in 4 - 6 minuten rondom bruin en laat 2 minuten aan de zijkant van de BBQ rusten. Het vlees mag nog rood van binnen zijn. Grill de kipfilet op de BBQ 4 - 5 minuten per kant. Het vlees is gaar de binnenkant niet meer roze is. Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant tot ze mooi roze zijn. Serveer het demi-baguette en de sausjes bij het vlees.