BBQ box | Runderspies, garnalen en meer!
BBQ box | Runderspies, garnalen en meer!

BBQ box | Runderspies, garnalen en meer!

Gratis Looye Tomaten | 4 personen | Vlees, vis, groente en bijgerechten

Lekker barbecueën met een extraatje? Voeg dit product deze week toe aan je bestelling en krijg de frisse, zachtzure Looye Honingtomaten cadeau.*

Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de BBQ box. Dit jaar met meer groente! De box bevat 4 soorten vlees en vis, groentespiesjes, bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.

Van kipsaté met zelfgemaakte satésaus en garnalenspiesjes tot gegrilde maiskolfjes en gepofte aardappels - het menu van de BBQ box wisselt elke week. Zo geniet jij de hele zomer van barbecueplezier én variatie!

*Zolang de voorraad strekt.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Barley
Rye
Mustard
Egg
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

460 g

Baking potato

250 g

Butter

(Contains Milk)

20 g

Fresh flat leaf parsley & chives

2 piece

Corn on the cob

2 piece

White demi-baguette

(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)

200 g

Slaw mix

75 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

60 g

Smoky tomato ketchup

1 piece

Garlic

4 skewer(s)

Skewers

1 piece

Red onion

1 piece

Courgette

8 milliliters

Lemon-infused olive oil

1 piece

Romano pepper

200 g

Marinated shrimp

(Contains Crustaceans)

4 piece

Farmer's sausage

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

4 piece

Chicken breast with Mediterranean herbs

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

4 piece

Beef skewers with piri piri spices

(May be present Soy, Gluten, Milk, Mustard, Celery)

1 piece

Looye honey tomatoes

Not included in your delivery

2 teaspoon

Mustard

2 teaspoon

White wine vinegar

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories3241 kcal
Energy (kJ)13562 kJ
Fat218.7 g
Saturated Fat91.2 g
Carbohydrate145.1 g
Sugar33.4 g
Dietary Fiber20.9 g
Protein161.8 g
Salt7.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Stove
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen poffen
1

Was de aardappelen en laat de schil zitten. Halveer de aardappelen. Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een halve pofaardappel op. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Herhaal met de overige aardappelen. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uitkomen! Snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Leg er 1 el kruidenboter op die je in stap 3 maakt.

Tip: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

Maiskolven bereiden
2

Leg 1 maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Herhaal met de andere maiskolf. Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uit komen! Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 cm. Snijd de ui in kwarten.

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

Bijgerechten maken
3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven. Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn en meng in een kleine kom 3/4 van de verse kruiden met de overige roomboter, peper en zout. Bewaar wat van deze kruidenboter voor de pofaardappel in stap 1. Meng in een saladekom: 2 tl mosterd, 1 el mayonaise en 2 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de wittekool en wortel. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de knoflook en de overige verse kruiden, peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise en de smokey tomatenketchup.

BBQ-en
4

Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is. Rijg de courgette, paprika en ui om en om aan twee spiesen. Bak de groentespies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen. Grill de kipfilet op de BBQ 4 - 5 minuten per kant. Het vlees is gaar wanneer de binnenkant niet meer roze is. Bak de runderspies op de BBQ in 4 - 6 minuten rondom bruin en laat 2 minuten aan de zijkant van de BBQ rusten. Het vlees mag vanbinnen nog rood zijn. Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot ze mooi roze zijn. Serveer de demi-baguette, salade en de sausjes bij het vlees.