Belgische mini-mattentaartjes
Belgische mini-mattentaartjes

Belgische mini-mattentaartjes

6 taartjes | met amandelschaafsel en bladerdeeg

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Egg
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

500 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

3 piece

Egg

(Contains Egg)

50 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

40 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1000 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

Nutrition Values

Energy (kJ)5178 kJ
Calories1238 kcal
Fat66.9 g
Saturated Fat29.2 g
Carbohydrate106.7 g
Sugar63.7 g
Dietary Fiber2.8 g
Protein47.6 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Strainer
Bowl
Pan
Large Bowl
Medium Bowl
Small Bowl
Muffin tin

Cooking Steps

1
  • Breng de halfvolle melk aan de kook in een pan.
  • Voeg de karnemelk in één keer toe en roer kort door, zodat de melk gaat schiften. Wacht tot er kaaswrongel ontstaat en zet daarna het vuur uit.
  • Leg een schone theedoek in een zeef boven een kom. Giet de wrongel in de theedoek en laat minimaal 1 uur uitlekken (zie Tip). Vouw daarna de theedoek dicht en duw voorzichtig de overtollige vloeistof eruit.

Tip: Heb je tijd om een dag van tevoren te beginnen met het maken van de kaaswrongel? Laat de kaaswrongel het liefst een nacht uitlekken. 

2
  • Verwarm, wanneer de kaaswrongel klaar is voor gebruik, de oven voor op 220 graden. Scheid 2 eidooiers van het eiwit. Voeg het eiwit toe aan een middelgrote kom en de eidooiers aan een grote kom.
  • Blend in een hoge kom het amandelschaafsel fijn met een staafmixer.
  • Klop de eidooiers los. Voeg de wrongel, de amandelen en de suiker toe aan de dooiers en meng goed.
  • Klop in een kleine kom het derde ei. Meng de helft door de vulling in de grote kom en houd het overige losgeklopte ei apart.
3
  • Klop de eiwitten stijf. Meng in twee delen voorzichtig door de vulling (zie Tip).
  • Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke stukken. Plaats 6 stukjes bladerdeeg, inclusief het bakpapier, in muffinvormpjes. Vorm het bladerdeeg zo dat de vormpjes volledig bedekt zijn.
  • Verdeel de vulling over de vormpjes.
  • Bestrijk de randen van de bladerdeegvormpjes met wat van het achtergehouden losgeklopte ei.

Tip: Het is belangrijk dat het eiwit luchtig blijft, dus roer de vulling niet te lang door. 

4
  • Leg op elk vormpje een tweede stuk bladerdeeg en verwijder het bakpapier. Druk het deeg tegen de zijkanten om de randen volledig dicht te maken.
  • Verwijder het eventuele overtollige bladerdeeg. Maak een kleine inkeping in het midden van elk vormpje, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk de bovenkanten met het overige losgeklopte ei.
  • Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Laat de mini-mattentaartjes 5 minuten afkoelen in de muffinvormpjes en haal ze er dan uit.
  • Laat de mini-mattentaartjes afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze serveert.