Biefstukbox | Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte jus
Biefstukbox | Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte jus

Biefstukbox | Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte jus

4 personen | met truffelfriet, knoflookchampignons en salade met spekjes

Met onze Biefstukbox bereid je eenvoudig een goed stuk biefstuk met zelfgemaakte jus, truffel-friet, knoflook-champignons en salade met spekjes voor 4 personen. Een halfuurtje voorbereiden en dan kan de grill aan! Wie zet jij binnenkort in vuur en vlam met jouw kookkunsten?

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Mustard
Egg
Walnuts
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1400 g

Rustic French fries

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

100 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

10 g

Fresh chives

8 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

40 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

120 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

75 g

Bacon lardons

1 sprig

Fresh rosemary

125 g

Butter

(Contains Milk)

250 g

Chestnut mushrooms

3 piece

Garlic

1 piece

Shallot

4 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

3 teaspoon

Mustard

3 teaspoon

White wine vinegar

4 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories2738 kcal
Energy (kJ)11454 kJ
Fat186.4 g
Saturated Fat55.1 g
Carbohydrate144.3 g
Sugar5.2 g
Dietary Fiber25.7 g
Protein109.9 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Spatula
Plate
Aluminum Foil

Cooking Steps

Friet bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de frieten met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. 
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano. Snijd de bieslook fijn. 
  • Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de truffelolie. 
Champignons bereiden
2
  • Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. 
  • Voeg de champignons toe aan een grote kom en meng met 2 el olijfolie, de fijngesneden knoflook, peper en zout. 
  • Schep de champignons over in een kleine ovenschaal en bak 15 - 20 minuten in de oven. 
Salade maken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 6 minuten knapperig. 
  • Snipper de sjalot. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn.
  • Meng in een saladekom de fijngesneden knoflook, sjalot, mosterd, wittewijnazijn en de overige mayonaise tot een egale dressing. 
  • Voeg de salademix toe en meng tot alle blaadjes bedekt zijn met de dressing. Garneer met de walnootstukjes en de spekjes. 

 

Biefstuk bakken
4
  • Pel 1 knoflookteen en plet met de zijkant van een mes.
  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de roomboter toe en wacht tot deze helemaal gesmolten is en lichtbruin begint te kleuren.
  • Voeg de rozemarijntakjes en de geplette knoflook toe. Bak kort in de roomboter en schuif naar de zijkant van de pan.
  • Leg de biefstuk in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Beweeg de biefstuk tijdens het bakken heen en weer in de pan.

Tip: De pan is warm genoeg als de roomboter begint de bubbelen. Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet. 

Jus maken
5
  • Haal de biefstuk uit de pan en pak goed in met aluminiumfolie. Laat 5 - 7 minuten rusten (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat de pan iets afkoelen. Voeg dan een scheutje warm water toe aan het bakvet. Pas op voor spetters!
  • Laat 5 - 7 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig met een spatel over de bodem van de pan om alle bakresten op te lossen in de jus voor een extra volle smaak.

Tip: Door het rusten verdelen de sappen zich over het vlees en eet je een malsere biefstuk. Leg het aluminium pakketje eventueel op een warm bord, zodat de biefstuk zo min mogelijk afkoelt.

Serveren
6
  • Schep de frieten over in een serveerschaal, meng met de parmigiano reggiano en garneer met de helft van de bieslook.
  • Schep de knoflookchampignons in een serveerschaal en garneer met de overige bieslook. 
  • Leg de biefstuk in een diep bord en beschenk royaal met jus.
  • Zet tot slot de salade en de truffelmayonaise op tafel.