Blueberry cheesecake-pancakes
Blueberry cheesecake-pancakes

Blueberry cheesecake-pancakes

met roomkaasvulling en warme bosbessensaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Door de opgeklopte eieren en het bakpoeder in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Egg

250 milliliters

Organic buttermilk

80 g

Cream cheese

(Contains Milk)

150 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

½ sachet(s)

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

30 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

125 g

Blueberries

1 piece

Lemon

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Salt

2 tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Calories632 kcal
Energy (kJ)2644 kJ
Fat18.2 g
Saturated Fat6.4 g
Carbohydrate94.8 g
Sugar36.9 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein23.8 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Whisk
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Saucepan

Cooking Steps

1
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers vervolgens de citroen uit boven een kleine kom.
  • Kluts de eieren in een kom.
  • Voeg 250 ml karnemelk en 1 el citroensap toe aan de eieren en klop alles luchtig met een garde (zie Tip).
  • Weeg 150 g bloem af. Voeg de bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker toe aan een andere kom.
2
  • Spatel het ei-karnemelk-mengsel door het droge bloemmengsel.
  • Weeg 80 gram roomkaas af.
  • Voeg de roomkaas geleidelijk toe, in kleine stukken van ongeveer 1/2 tl, en roer voorzichtig door het beslag zodat de stukken roomkaas intact blijven.
  • Bewaar eventueel wat roomkaas om de pancakes mee te garneren.
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan
4
  • Voeg ondertussen de jam en de helft van de bosbessen toe aan een steelpan met 4 el water en 1 el suiker.
  • Laat 4 - 5 minuten sudderen op middelhoog vuur tot er stroperige saus ontstaat.
  • Stapel de cheesecake-pancakes op een bord, giet de bosbessensaus eroverheen en garneer met de eventueel overgebleven roomkaas.
  • Serveer met de overige bosbessen en garneer naar smaak met de citroenrasp.