Brunchbox | Paasbrunch met Amerikaanse pancakes
Brunchbox | Paasbrunch met Amerikaanse pancakes

Brunchbox | Paasbrunch met Amerikaanse pancakes

4 porties | met mangoslagroom en frambozen-yoghurtbowls

HelloFresh bezorgt alles voor een vrolijk paasfeest bij jou thuis. Met de Brunchbox Zoet vul je de tafel met drie kidsproof receptjes voor onder andere pannenkoeken met mango, paasbroodjes en verse smoothies. Dat is genieten op z'n paasbest!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Egg
Soy
Almonds
Gluten
Hazelnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time1 hour
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Mango

1 piece

Passion fruit

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

1 piece

Lime

150 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

8 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

200 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

500 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

125 g

Raspberries

750 g

Stollen

(Contains Milk, Soy, Almonds, Gluten, Hazelnuts May be present Sesame)

60 g

Blueberry jam

1 piece

Strawberry smoothie

1 piece

Mango & passion fruit smoothie

4 piece

Novelty bread roll

(Contains Wheat May be present Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy, Egg, Gluten, Milk)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)12395 kJ
Calories2962 kcal
Fat93.3 g
Saturated Fat42.5 g
Carbohydrate442.8 g
Sugar110.1 g
Dietary Fiber16.3 g
Protein76.8 g
Salt8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Immersion blender
Hand mixer
Bowl
Large Bowl
Grater
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Ladle

Cooking Steps

Slagroom maken
1
  • Halveer de passievrucht. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Houd wat mango apart ter garnering. Pureer de mango met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Klop met een mixer de slagroom met 1 el suiker tot een stevige slagroom.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door de mangopuree. Dek af en zet in de koelkast tot serveren.
Beslag maken
2
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een grote kom 150 g bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 2 el suiker en een snufje zout.
  • Klop in een tweede kom de eieren los. Voeg de karnemelk toe en klop door elkaar, tot er veel belletjes ontstaan.
  • Spatel het eimengsel voorzichtig door het droge bloemmengsel tot er een glad beslag ontstaat. Roer 1 el limoensap en 2/3 van de limoenrasp erdoor.
Pannenkoeken bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet het pannenkoekbeslag met een soeplepel in de pan en maak per keer ongeveer 3 - 4 pannenkoeken. Bak de pannenkoeken 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal dit tot al het beslag op is. Voeg eventueel tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de pan.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de seizoensbroodjes 6 - 8 minuten in de oven. 
Serveren
4
  • Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel de frambozen erover. Besprenkel met honing naar smaak.
  • Dek de tafel en plaats de seizoensbroodjes, jam en yoghurtbowls in het midden.
  • Verdeel de pannenkoeken in kleine stapeltjes over de borden. Beleg elk stapeltje met de mangoslagroom, de passievrucht en de achtergehouden mangoblokjes. Garneer met de limoenrasp.
  • Schenk de smoothies in glazen en snijd de paasstol in plakjes.

Vrolijk Pasen!