Premium Brunchbox | Paasbrunch met zelfgemaakte scones
Premium Brunchbox | Paasbrunch met zelfgemaakte scones

Premium Brunchbox | Paasbrunch met zelfgemaakte scones

4 porties | met flammkuchen en eiersalade

Zin om uit te pakken aan de paastafel? Met onze Premium Brunchbox geniet jij van een brunch van de bovenste plank. Met drie receptjes voor onder andere flammkuchen met gerookte zalm en scones met clotted cream en jam, een paasstol, luxe zoete broodjes en verse smoothies, vier jij Pasen op je paasbest.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Fish
Soy
Almonds
Gluten
Hazelnuts
Spelt
Egg
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time1 hour
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Strawberry smoothie

1 piece

Mango & passion fruit smoothie

500 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

2 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

120 g

Smoked salmon

(Contains Fish)

20 g

Capers

1 piece

Onion

100 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

40 g

Arugula

750 g

Stollen

(Contains Milk, Soy, Almonds, Gluten, Hazelnuts May be present Sesame)

400 g

Spelt flour

(Contains Spelt May be present Gluten)

8 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

165 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

100 g

Mascarpone

(Contains Milk)

1 piece

Lemon

1 piece

Mango

6 piece

Egg

(Contains Egg)

2 piece

Avocado

8 slice

Bacon

400 g

Easter pull-apart bread

(Contains Milk, Soy, Wheat, Gluten May be present Walnuts, Sesame)

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

5 g

Fresh chives

40 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

30 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

60 g

Sugar

to taste

Honey [or plant-based alternative]

teaspoon

Salt

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

70 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)21943 kJ
Calories5245 kcal
Fat216.1 g
Saturated Fat93.1 g
Carbohydrate663.7 g
Sugar164.5 g
Dietary Fiber30.8 g
Protein143.7 g
Salt11.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Rolling Pin
Large Bowl
Mixing Bowl
Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Hand mixer
Bowl
Pan

Cooking Steps

Deeg maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast.
  • Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, 40 g suiker, de rozijnen en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter erdoorheen zodat er grove kruimels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm. Steek met een glas met een diameter van 4 - 5 cm rondjes uit het deeg.
Scones bakken
2
  • Leg de scones op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 15 minuten in de oven. Laat de scones daarna goed afkoelen.
  • Maak ondertussen de clotted cream: voeg de slagroom en 20 g suiker toe aan een mengkom. Klop met een mixer tot een stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Voeg de citroenrasp en de mascarpone toe aan de slagroom en meng goed.
Flammkuchen bakken
3
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Snijd de ui in halve ringen.
  • Besmeer de flammkuchen met de zure room. Garneer met de ui en kappertjes. Verdeel de helft van de gerookte zalm over de flammkuchen.
  • Bak de flammkuchen in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven.
Eiersalade maken
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de eieren. Kook de eieren 12 - 14 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Pel de eieren en snijd fijn. Snijd de bieslook fijn.
  • Voeg de eieren en bieslook toe aan een kom. Meng met de mayonaise, het kerriepoeder en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg ondertussen het ontbijtspek en het breekbrood op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek en het breekbrood 8 - 10 minuten in de oven.
Yoghurtbowls maken
5
  • Schil de mango en snijd in blokjes.
  • Verdeel de yoghurt over kommen en garneer met de mangoblokjes.
  • Besprenkel met honing naar smaak.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Serveren
6
  • Garneer de flammkuchen met de rucola.
  • Leg de scones op een serveerschaal, met de clotted cream en de jam in kleine kommetjes ernaast.
  • Schenk de smoothies in glazen en snijd het paasbrood in plakjes.
  • Serveer de eiersalade met het breekbrood, de avocado, de overige gerookte zalm en het ontbijtspek.

Vrolijk Pasen!