Genieten van een heerlijke en rijkgevulde brunch met Pasen? Het wordt je met onze Brunchbox wel heel makkelijk gemaakt! In de box zit alles dat je nodig hebt voor een geslaagde Paasbrunch, inclusief makkelijk te volgen recepten natuurlijk. Zoals de brunchklassieker eggs benedict met gerookte zalm en spinazie, of ham-kaas croissants, vers uit de oven. Vul de rest van de tafel met yoghurt-fruitbowls, verse smoothies en natuurlijk paastol met roomboter. Smullen maar!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Organic Greek yogurt
(Contains Milk)
2 piece
Egg
100 g
Hollandaise sauce
60 g
Smoked salmon
100 g
Spinach
½ pack
Danerolles croissant dough
(Contains Wheat, Milk, Gluten)
75 g
Grated Gruyère DOP
(Contains Milk)
10 g
Shaved almonds
1 piece
Apple
40 g
Dried cranberries & mixed seeds
1 tablespoon
Honey
¼ piece
Stollen
½ piece
Strawberry smoothie
½ piece
Mango & passion fruit smoothie
50 g
Cured ham
2 piece
Brioche bun
15 g
Butter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olive oil
4 tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Open het blik croissantdeeg en snijd de zes driehoekjes los langs de stippellijnen. Verdeel de coburgerham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyère. Rol het belegde deeg op tot croissants en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken. Smelt de roomboter in de koekenpan en bak de appel 4 – 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Zet het vuur hoog, voeg de honing toe en karamelliseer de appel 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Voeg geen zout toe aan het water. Voeg de wittewijnazijn toe zodra het water kookt. Breek elk ei in een klein glas of kommetje. Draai vervolgens het vuur op zeer laag, zodat er geen tot weinig belletjes meer opborrelen. Ga direct verder met de volgende stap.
Tip: Durf je het pocheren niet aan en speel je liever op safe? Kook de eieren dan gewoon in de schil: 6 minuten voor een zacht- en 10 minuten voor een hardgekookt ei.
Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat. Schenk de eieren heel voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk. Kook 2 - 3 minuten tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Kook eventueel 1 minuut langer voor een stevigere dooier. Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.
Tip: Het is belangrijk dat het water warm genoeg blijft om het ei te koken, maar niet teveel borrelt. Voeg de eieren dus zo snel mogelijk na het omlaag draaien van het vuur toe aan het water.
Verwarm de olijfolie in een tweede koekenpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe. Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur. Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
Vul de tafel met de paasstol en roomboter, de gevulde croissants en de verse smoothies. Verdeel de yoghurt over diepe kommen en garneer met de cranberry-pittenmix, geschaafde amandelen en de plakjes appel. Snijd de briochebroodjes open en leg op de borden. Beleg met een schep spinazie en een plakje zalm. Leg de eieren hierop en schenk de hollandaisesaus erover.
Tip: Vrolijk Pasen!