Bruschetta caprese
Bruschetta caprese

Bruschetta caprese

2 porties | met mozzarella, tomaat en balsamicocrème

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Borreltijd? Maak er een extra speciaal moment van met zelfgemaakte bruschetta caprese - op en top Italiaans en klaar in slechts een kwartiertje.

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Rye
Wheat
Milk
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

1 piece

Garlic

3 piece

Tomato

1 bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

8 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

10 g

Fresh basil

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1679 kJ
Calories401 kcal
Fat14.9 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate45.3 g
Sugar7.2 g
Dietary Fiber3.1 g
Protein19.7 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd elke ciabatta in 4 sneetjes en bak 5 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Snijd de mozzarella in 8 dunne plakken.
2
  • Snijd of scheur het basilicum grof.
  • Meng in een kom de tomatenblokjes met de Siciliaanse kruiden. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie, peper en zout toe.
  • Voeg 2/3 van het basilicum toe en meng door de tomaten. Laat staan tot serveren.
3
  • Haal de broodjes na het bakken in stap 1 uit de oven en zet de oven op de grillstand. 
  • Pel de knoflookteen en snijd doormidden. 
  • Wrijf de knoflook met de snijkant over de bovenkant van de broodjes.
  • Leg op elk broodje een mozzarellaplakje en grill de broodjes 2 - 3 minuten op de hoogste stand in de oven, of tot de mozzarella licht gesmolten is.
4
  • Verdeel de tomatenblokjes over de broodjes.
  • Besprenkel de bruschetta met de balsamicocrème en bestrooi met het overige basilicum.