Carrot cake energieballetjes
Carrot cake energieballetjes

Carrot cake energieballetjes

+/- 16 stuks | met dadels en pecan- en pistachenoten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Deze week tover je de bekende carrot cake om tot 'power' tussendoortje. Deze balletjes zitten bomvol natuurlijke brandstoffen die ervoor zorgen dat je dag geheid op rolletjes loopt.

Tags:
Recipe
Allergens:
Pecans
Milk
Soy
Gluten
Oats
Pistachios

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

80 g

Chopped dates

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 piece

Carrot

100 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1.5 teaspoon

Ground cinnamon

100 g

White chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

40 g

Raisins

150 g

Oats

(Contains Gluten, Oats May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

20 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

Nutrition Values

Energy (kJ)4702 kJ
Calories1124 kcal
Fat62.8 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate112.5 g
Sugar62.9 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein20.6 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Bowl
Grater
Kettle
heat resisting bowl
Saucepan

Cooking Steps

1
  • Breng ruim water aan de kook in een waterkoker of steelpan. Leg de dadelstukjes en rozijnen in een kom en giet het hete water erbij. 
  • Laat 10 minuten wellen en giet daarna af. Rasp ondertussen de wortel met een fijne rasp.
  • Hak de rozijnen, dadelstukjes en pecannoten fijn en voeg toe aan een grote kom (zie Tip).

Tip: Heb je een keukenmachine? Meng dan alle ingrediënten met de keukenmachine tot een plakkerige massa.

2
  • Voeg de wortel, havermout en de kaneel toe aan de grote kom en meng goed.
  • Rol met je handen kleine balletjes van het mengsel (zie Tip).

Tip: Is het deeg nog een beetje plakkerig? Zet het mengsel dan even in de koelkast zodat het kan opstijven. Zo kun je het mengsel daarna makkelijker rollen.

3
  • Breng ruim water aan de kook in een kleine steelpan.
  • Voeg de witte-chocoladedruppels toe aan een hittebestendige glazen kom die groter is dan de steelpan.
  • Plaats de kom op de steelpan en laat al roerend de chocolade smelten. Hak ondertussen de pistachenoten fijn.
  • Dip de energieballetjes in de chocolade en bestrooi vervolgens met de pistachenoten (zie Tip).

Tip: De energieballetjes zijn al vrij zoet door de dadels en rozijnen. Laat eventueel de witte chocolade achterwege om er een nog verantwoorder tussendoortje van te maken!

4
  • Serveer de energieballetjes op een serveerschaal (zie Tip).

Tip: Bewaar de energieballetjes in een luchtdicht bewaarbakje in de koelkast. Zo zijn ze nog 3 dagen lekker!