Carrot cake met speculaaskruiden
Carrot cake met speculaaskruiden

Carrot cake met speculaaskruiden

+/- 10 plakken | met mascarpone-sinaasappeltopping

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week een carrotcake met speculaaskruiden - je maakt dit recept helemaal af met een topping van mascarpone en sinaasappel!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 10 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Carrot

1 piece

Easy peel orange

100 g

Mascarpone

(Contains Milk)

100 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

400 g

Cake mix

(Contains Wheat May be present Egg, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Milk)

1 sachet(s)

Speculaas spices

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

160 milliliters

Water

Nutrition Values

Energy (kJ)5326 kJ
Calories1273 kcal
Fat30.5 g
Saturated Fat17.6 g
Carbohydrate230.9 g
Sugar134 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein13.3 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Cake tin (25cm length)
Large Bowl
Whisk
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de wortel met een grove rasp (zie Tip). 
  • Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in, of bekleed met bakpapier.

Tip: Heb je een keukenmachine? Dan kun je de wortel ook daarin grof "raspen".

2
  • Giet de cakemix in een grote kom.
  • Voeg de speculaaskruiden, de zonnebloemolie en het water toe en mix met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.
3
  • Voeg de geraspte wortel toe aan het beslag en meng goed.
  • Giet het beslag vervolgens in de cakevorm en bak de cake 40 - 45 minuten in de oven.
  • Pers ondertussen 1/2 sinaasappel uit in een kleine kom. Meng de mascarpone door het sinaasappelsap, voeg 3 el poedersuiker toe en klop met een vork tot een luchtige massa. Bewaar in de koelkast.
4
  • Controleer na 45 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.
  • Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Besmeer de bovenkant met de mascarpone-sinaasappeltopping. Snijd de cake in plakken en serveer.