Chai cake

Chai cake

12 plakken | met roomkaasglazuur

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Cake mix

(Contains Wheat May be present Egg, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Milk)

4 piece

Egg

(Contains Egg)

250 g

Butter

(Contains Milk)

2 sachet(s)

Speculaas spices

½ sachet(s)

Ground fennel seed

5 teaspoon

Fresh ginger

100 g

Cream cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

6 tablespoon

Sugar

2 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Black pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)9117 kJ
Calories2179 kcal
Fat137.5 g
Saturated Fat78.1 g
Carbohydrate200.3 g
Sugar102 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein29.4 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Mixer
Small Bowl
Large Bowl
Cake tin (25cm length)
Bowl
Fork

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast en snijd in blokjes.
  • Rasp de gember.
  • Meng in een kleine kom de zonnebloemolie met de gember, het gemalen venkelzaad en 1/3 van de speculaaskruiden. Voeg zwarte peper naar smaak toe (zie Tip).

Tip: Heb je zwarte thee in huis? Zet dan een sterke kop zwarte thee en voeg 1 el toe aan het cakebeslag.

2
  • Klop de eieren los in een kleine kom.
  • Mix in een grote kom de cakemix, roomboter, eieren en 5 el suiker tot een glad beslag. Roer 3/4 van het chai-mengsel door het beslag.
  • Vet een rechthoekig cakeblik in of bekleed met bakpapier en giet het beslag erin.
  • Bak 45 - 50 minuten in het midden van de oven (zie Tip).

Tip: Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door een prikker erin te steken; als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar.

3
  • Meng in een kom de roomkaas met 1 el suiker en het overige chai-mengsel. Klop met een vork tot een luchtig mengsel.
  • Bewaar in de koelkast tot de cake klaar is.

 

4
  • Haal de cake uit de oven wanneer deze klaar is en laat volledig afkoelen.
  • Besmeer de cake met het glazuur. Strooi de overige speculaaskruiden naar smaak erover.
  • Snijd de cake in plakken en serveer.