Cheesecake met witte chocolade
Cheesecake met witte chocolade

Cheesecake met witte chocolade

12 porties | met blauwebessenjam

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Milk
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time4 hours 20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

180 g

Speculaas pieces

(Contains Wheat May be present Gluten)

300 g

Cream cheese

(Contains Milk)

100 g

White chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

30 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

1 piece

Lime

Not included in your delivery

75 g

[Plant-based] butter

50 g

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)6715 kJ
Calories1605 kcal
Fat111.3 g
Saturated Fat71.9 g
Carbohydrate132.1 g
Sugar96.2 g
Dietary Fiber1.9 g
Protein19.9 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Mixing Bowl
Spoon
Immersion blender
Pot
Cake tin (24cm ø)
Saucepan
Hand mixer
Fork

Cooking Steps

1
  • Maal in een mengkom de speculaasstukjes fijn met een staafmixer, tot het bijna een poeder is.
  • Smelt de roomboter in een steelpan en meng de fijngemalen speculaas erdoor.
  • Schep het mengsel in een taartvorm van 24 cm. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel om de bodemlaag te maken.
  • Zet de speculaasbodem in de koelkast tot de vulling klaar is.
2
  • Breng een laagje water aan de kook in een steelpan. Zet een hittebestendige kom op de pan en zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Voeg de witte chocolade toe en laat al roerend smelten. Zet daarna  apart om af te koelen.
  • Meng, wanneer de chocolade iets is afgekoeld maar nog steeds vloeibaar is, de roomkaas erdoor.
  • Voeg de slagroom en suiker toe aan een andere kom en klop de slagroom met een handmixer.
3
  • Rasp de limoen.
  • Meng 1tl limoenrasp en de slagroom door chocolade-roomkaasvulling. 
4
  • Verdeel de cheesecakevulling over de speculaasbodem.
  • Verdeel een paar toefjes van de bosbessenjam over de vulling en draai deze er met een vork er voorzichtig doorheen.
  • Zet de cheesecake in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven.
  • Strooi 1 tl limoenrasp over de taart als garnering.