Cheesecake-style trifle
Cheesecake-style trifle

Cheesecake-style trifle

2 porties | met citroen en bosbes

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze trifle met de smaak van een citroen-cheesecake is onweerstaanbaar en bovendien in 15 minuten te bereiden!

Tags:
Recipe
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

60 g

Speculaas pieces

(Contains Tarwe May be present Gluten)

100 g

Cream cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Melk (inclusief lactose))

½ piece

Lemon

30 g

Blueberry jam

(May be present Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

25 g

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)1846 kJ
Calories441 kcal
Fat25.7 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate46.7 g
Sugar34 g
Dietary Fiber0.8 g
Protein6.1 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Bowl
Whisk
Hand mixer
Hand mixer
Small sauce pan

Cooking Steps

1
  • Rasp de schil van de citroen. 
  • Halveer de citroen en pers uit.
2
  • Meng in een grote kom de roomkaas met de suiker. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl citroensap en 1/2 tl citroenrasp toe. Meng 1 - 2 minuten met een garde of mixer tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens al roerend de slagroom geleidelijk toe en meng in 3 - 6 minuten tot een stevige mousse.
3
  • Verwarm de bosbessenjam met 1/2 el water per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Roer tot een gladde saus en haal van het vuur.
4
  • Verdeel de speculaaskruimels over glazen (zie Tip).
  • Schep de citroenmousse op de speculaasstukjes.
  • Verdeel de bosbessensaus erover en garneer met de overige citroenrasp.

Tip: Vind je de speculaasstukjes te grof? Hak ze dan wat fijner.