Extra cheesy gevulde aardappelen met spek
Extra cheesy gevulde aardappelen met spek

Extra cheesy gevulde aardappelen met spek

om te delen | met bosui en zure room

.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Potatoes

50 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

½ bunch

Scallions

75 g

Bacon lardons

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

50 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2547 kJ
Calories609 kcal
Fat40.6 g
Saturated Fat18.2 g
Carbohydrate37.2 g
Sugar2.5 g
Dietary Fiber7 g
Protein24.1 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Tall-Sided Pan
Large Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm je oven voor op 220 graden.
  • Halveer de aardappelen in de lengte. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de aardappelen 35 - 40 minuten bovenin de oven, of tot ze gaar zijn.
2
  • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de spekreepjes 4 - 5 minuten.
  • Snijd de bosui in dunne plakjes.
  • Meng in een kom de twee soorten kaas.
3
  • Leg de aardappelen, wanneer ze gaar zijn, met de snijkant naar boven op een snijplank. Laat een paar minuten afkoelen.
  • Schep de binnenkant van de aardappelen voorzichtig uit de schil en bewaar in een grote kom. Houd de aardappelschillen intact.
  • Voeg de zure room, spekreepjes en de helft van de kaas toe aan de grote kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Schep het mengsel terug in de aardappelschillen.
4
  • Leg de aardappelen terug op de bakplaat en bestrooi met de overige kaas.
  • Grill 4 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin is.
  • Garneer de gevulde aardappelen met de bosui en serveer.