Chiapudding op 3 manieren
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | met zomerfruit, appel-kaneel en mango-passievrucht

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Pecans
Pistachios

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

500 milliliters

Coconut milk

10 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 piece

Mango

1 piece

Apple

10 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 teaspoon

Ground cinnamon

20 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

1 piece

Passion fruit

50 milliliters

Strawberry sauce

125 g

Blueberries

100 g

Chia seeds

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

Not included in your delivery

100 milliliters

Water

2 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Energy (kJ)4500 kJ
Calories1075 kcal
Fat68.8 g
Saturated Fat42.8 g
Carbohydrate83.6 g
Sugar54.8 g
Dietary Fiber27.1 g
Protein15.5 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Bowl

Cooking Steps

1
  • Voeg aan een grote kom het chiazaad, de kokosmelk, 100 ml water en de honing toe en meng goed door tot er geen klontjes meer zijn.
  • Laat 10 minuten rusten. Roer vervolgens nog eens goed door.
  • Verdeel over 6 glaasjes. Houd ruimte over voor de toppings.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een nacht of minstens 4 uur opstijven.
2
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Verdeel de aardbeiensaus over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Leg hierop de blauwe bessen.
  • Garneer met de pistachenoten. 
3
  • Snijd de appel in kleine blokjes. Meng in een kom de appel met 1 tl kaneel (zie Tip).
  • Verdeel de appel en kaneel over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de pecanstukjes.

Tip: Probeer ook eens met gekaramelliseerde appel! Bak de appel in een koekenpan met 1 el roomboter in 4 – 5 minuten lichtbruin. Verhoog het vuur, voeg 1/2 el honing, 1 tl kaneel en de pecanstukjes toe en karamelliseer de appel in 1 - 2 minuten.

4
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Verdeel het vruchtvlees van 1/2 mango over 2 glaasjes met chiapudding (zie Tip).
  • Halveer de passievrucht en schep het vruchtvlees op de mango.
  • Bestrooi tot slot met kokosrasp.

Tip: Is er genoeg ruimte in de glaasjes? Gebruik dan de hele mango of serveer de rest er apart bij.