Chiapudding op 3 manieren
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | mango-pistache, appel-rozijnen en appel-blauwe bessen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Pistachios

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

500 milliliters

Coconut milk

10 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 piece

Mango

1 piece

Apple

1 teaspoon

Ground cinnamon

20 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

100 g

Chia seeds

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

30 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

20 g

Raisins

125 g

Blueberries

Not included in your delivery

100 milliliters

Water

2 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Energy (kJ)4329 kJ
Calories1035 kcal
Fat65.1 g
Saturated Fat42.5 g
Carbohydrate83.7 g
Sugar55.5 g
Dietary Fiber26.1 g
Protein14.4 g
Salt0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Bowl

Cooking Steps

1
  • Voeg aan een grote kom het chiazaad, de kokosmelk, 100 ml water en de honing toe en meng goed door tot er geen klontjes meer zijn.
  • Laat 10 minuten rusten. Roer vervolgens nog eens goed door.
  • Verdeel over 6 glaasjes. Houd ruimte over voor de toppings.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een nacht of minstens 4 uur opstijven.
2
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Schil de mango en snijd in blokjes.
  • Houd wat mangoblokjes apart ter garnering. Roer de overige mangoblokjes door 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de pistachenoten en de overige mango.
3
  • Snijd de helft van de appel in kleine blokjes. Meng in een kom de appel met 1 tl kaneel.
  • Verdeel de appel en kaneel over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de rozijnen.

4
  • Snijd de andere helft van de appel in kleine blokjes. 
  • Verdeel de bosbessenjam over 2 glaasjes met chiapudding en meng goed. 
  • Leg de blauwe bessen en appelblokjes erbovenop.
  • Garneer met de kokosrasp.