Chiapudding op 3 manieren
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | pindakaas en jam, appel-hazelnoot en chocolade-hazelnoot

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Soy
Pecans
Peanuts
Hazelnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

500 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

100 g

Chia seeds

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

50 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

20 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 sachet(s)

Speculaas spices

2 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

125 g

Blueberries

30 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

150 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

80 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Apple

Not included in your delivery

3 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)5414 kJ
Calories1294 kcal
Fat75.8 g
Saturated Fat18.5 g
Carbohydrate103.5 g
Sugar72.7 g
Dietary Fiber28.6 g
Protein33.4 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Plastic Wrap
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Meng in een kom de havermout met de melk, yoghurt, chiazaad en een snufje zout.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het liefst een nacht, maar minimaal 6 uur, weken in de koelkast.
2
  • Verdeel de overnight oats over twee kommen. 
  • Schep de bosbessenjam gelijkmatig over de bodem van de glazen. 
    Schep daarna een portie chiazaadpudding bovenop de jam, voeg dan een laagje pindakaas toe, gevolgd door de overige pudding.
  • Garneer met de bosbessen en serveer. 
3
  • Snijd de appel in blokjes. 
  • Meng in een kleine kom nog een deel van de chiazaadpudding met de speculaaskruiden, 1/3 van de appel en de helft van de hazelnoten. Houd wat noten apart als garnering. 
  • Serveer de appel-chiazaadpudding in twee kommen of glazen.
    Garneer met de overige appel en wat hazelnoten.
  • Besprenkel eventueel met wat extra honing.
4
  • Hak de overige noten en 1/3 chocoladedruppels grof.
  • Smelt in een kleine kom de overige chocoladedruppels. 
  • Meng het laatste deel van de chiazaadpudding erdoorheen met 2/3 gehakte chocolade en 2/3 gehakte noten (zie Tip).
  • Serveer de pudding in twee glazen en garneer met de overige gehakte chocolade en noten.

Tip: Voeg de gesmolten chocolade vlak voor het serveren toe zodat er geen chocoladeklontjes ontstaan.