Chiapudding op 3 manieren
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | pindakaas en jam, carrot cake, en chocolade-hazelnoot

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Pecannoten
Pinda's
Hazelnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

500 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Melk (inclusief lactose))

100 g

Chia seeds

(May be present Noten, Sesamzaad, Pinda's)

50 g

Chocolate chips

(Contains Melk (inclusief lactose), Soja May be present Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 g

Chopped pecans

(Contains Pecannoten May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ piece

Carrot

1 sachet(s)

Speculaas spices

2 tube

Peanut butter

(Contains Pinda's May be present Noten)

125 g

Blueberries

30 g

Blueberry jam

(May be present Pinda's, Noten)

150 g

Greek yogurt

(Contains Melk (inclusief lactose))

80 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnoten May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)5556 kJ
Calories1328 kcal
Fat82.7 g
Saturated Fat19.1 g
Carbohydrate95.7 g
Sugar66.6 g
Dietary Fiber28.2 g
Protein34.2 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Plastic Wrap
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Meng in een kom de havermout met de melk, yoghurt, chiazaad en een snufje zout.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat overnacht of tenminste 6 uur weken in de koelkast.
2
  • Verdeel de overnight oats over twee kommen. 
  • Schep de bosbessenjam gelijkmatig over de bodem van de glazen. 
    Schep daarna een portie chiazaadpudding bovenop de jam, voeg dan een laagje pindakaas toe, gevolgd door de overige pudding.
  • Garneer met de bosbessen en serveer. 
3
  • Rasp de wortel fijn. Bewaar de helft van de noten voor het volgende variatie.
  • Meng in een kleine kom een deel van de chiazaadpudding met de speculaaskruiden, 1/3 van de wortel en de helft van de noten. Houd wat noten apart als garnering. 
  • Serveer de wortel-chiazaadpudding in twee kommen of glazen.
    Garneer met de overige wortel en wat noten.
  • Besprenkel eventueel met wat extra honing.
4
  • Hak de overige noten en 1/3 chocoladedruppels grof.
  • Smelt in een kleine kom de overige chocoladedruppels. 
  • Meng het laatste deel van de chiazaadpudding erdoorheen met 2/3 gehakte chocolade en 2/3 gehakte noten (zie Tip).
  • Serveer de pudding in twee glazen en garneer met de overige gehakte chocolade en noten.

    Tip: Voeg de gesmolten chocolade vlak voor het serveren toe zodat er geen chocoladeklontjes ontstaan.