Chocolade moelleux taart
Chocolade moelleux taart

Chocolade moelleux taart

4 porties | met verse frambozen en crème fraiche

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Met warme, gesmolten chocolade in de hoofdrol is chocolade moelleux taart de ultieme guilty pleasure! Deze versie heb je bovendien in een halfuurtje op tafel.

Allergens:
Egg
Milk
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Egg

(Contains Egg)

50 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

100 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

80 g

Tony's Chocolonely - 70% dark

(Contains Soy May be present Milk, Egg, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

125 g

Raspberries

Not included in your delivery

75 g

[Plant-based] butter

40 g

Flour

50 g

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)4753 kJ
Calories1136 kcal
Fat79.5 g
Saturated Fat47.3 g
Carbohydrate81.1 g
Sugar65.2 g
Dietary Fiber3.4 g
Protein18.4 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Large Bowl
Hand mixer
Hand mixer
Parchment Paper
Oven Dish

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt in een steelpan de chocoladedruppels, 80 g pure chocolade en de roomboter op laag vuur. Let op: roer regelmatig zodat de chocolade niet aanbrandt. Laat het geheel afkoelen als de chocolade en boter helemaal gesmolten zijn.
2
  • Scheid de eidooier van het eiwit. Voeg het eiwit toe aan een grote kom. Voeg de eidooiers toe aan een andere grote kom.
  • Mix het eiwit met een mixer tot deze stijf is (zie Tip).

Tip: Zorg dat de kom helemaal schoon en vetvrij is, anders wordt het eiwit niet stijf. Kan je de kom ondersteboven houden zonder dat het eiwit eruit valt? Dan is het stijf genoeg.

3
  • Weeg de suiker af en meng door de eidooiers.
  • Meng vervolgens de gesmolten chocolade en boter erdoorheen.
  • Voeg de bloem toe en meng tot een samenhangend geheel.
  • Schep daarna met een spatel voorzichtig het eiwit door het beslag. Let op dat het geheel luchtig blijft.
4
  • Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier (zie Tip).
  • Bak de taart 11 - 13 min in de oven, of tot de randen gebakken zijn en het midden van de taart nog zacht en gesmolten is.
  • Verdeel de chocolade moelleux over kommen.
  • Garneer met de crème fraiche en de frambozen.

Tip: Heb je warmtebestendige bakjes? Je kan het beslag ook hierover verdelen zodat iedereen een eigen taartje heeft. Vet de kommetjes dan eerst in met een beetje boter.