Chocoladecake met ganache
Chocoladecake met ganache

Chocoladecake met ganache

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets leuker dan een zelfgebakken taart voor Moederdag! En zelf bakken is een eitje met onze Bakbox. Met dit recept bak je in een handomdraai een heerlijke chocoladecake met zelfgemaakte ganache om samen van te genieten.

Allergens:
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 30 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

50 g

Butter

(Contains Milk)

40 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

40 g

Soft brown sugar

⅘ piece

Egg

40 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

0.02 sachet(s)

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

Not included in your delivery

0.05 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories479 kcal
Energy (kJ)2006 kJ
Fat30 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate44 g
Sugar30 g
Dietary Fiber1.2 g
Protein7 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small sauce pan
heat resisting bowl
Large Bowl
Hand mixer
Hand mixer
Parchment Paper
Cake tin (25cm length)
Cake tin (25cm length)

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Weeg 200 gram boter af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Smelt de helft van de chocoladedruppels au bain-marie: breng in een kleine pan ruim water aan de kook. Schenk de chocoladedruppels in een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels smelten. Haal de glazen kom van de pan af en laat iets afkoelen.

Beslag maken
2

Meng in een grote kom de roomboter, basterdsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel voorzichtig de bloem en het bakpoeder door het beslag. Meng als laatste de afgekoelde vloeibare chocolade door het beslag.

Cake bakken
3

Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 - 55 min in de oven.

Serveren
4

Controleer na 55 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Smelt de overige chocoladedruppels ook au bain-marie. Haal van de pan af en meng er 1 el boter doorheen. Giet de ganache over de cake en snijd in plakken.