Niets leuker dan zelfgebakken koekjes voor Moederdag! En zelf bakken is een eitje met onze Bakbox. Met een makkelijk recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai deze chocolate chip cookies met cranberry's om samen van te genieten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
0.12 piece
Egg
40 g
Oat dough mix
(Contains Milk, Wheat, Oats May be present Egg, Soy, Tree nuts, Sesame)
4 g
Roasted hazelnuts
2.5 g
Dried cranberries
10 g
Chocolate chips
(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)
0.1 g
[Plant-based] butter
Weeg 100 gram boter af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Hak de hazelnoten in grove stukken. Meng in een grote kom de haverdeegmix met de chocoladedruppels, noten en cranberry's.
Kneed met je handen de boter en het geklutste ei door de mix, tot er een homogene massa ontstaat. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.
Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg op het folie tot een langwerpige rol met een doorsnede van 5 cm. Haal het deeg van de folie en snijd in plakken van 1 1/2 cm dik. Leg de plakken deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: leg de rijen om en om op de bakplaat.
Tip: Past niet al het deeg op één bakplaat? Bak de koekjes dan in meerdere rondes.
Bak de koekjes 15 - 18 minuten in de oven. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdicht koekblik.
Tip: Zijn de koekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, zo worden ze weer lekker knapperig.