Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
30 g
Butter
(Contains Milk)
130 g
Organic full-fat yogurt
⅕ piece
Lemon
2 g
Fresh mint
40 g
Soft brown sugar
⅘ piece
Egg
40 g
Flour
(Contains Wheat May be present Gluten)
1 sachet(s)
Baking powder
(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)
tablespoon
Sugar
0.02 teaspoon
Salt
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen.Weeg 100 gram yoghurt af en bewaar de overige yoghurt in de koelkast.
Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Was de citroen met warm water en rasp de schil oppervlakkig met een fijne rasp (zie Tip). Pers dan de citroen uit. Haal de blaadjes van de munt en hak ze fijn.
Tip: De buitenste gele schil van de citroen heeft de lekkerste smaakt. Stop met raspen voor je op het witte deel van de schil zit, dit geeft een bittere smaak.
Klop in een grote kom de boter met de suiker tot een romig mengsel met een mixer of garde. Klop er één voor één de eieren door en vervolgens de 100 gram yoghurt.Spatel de bloem, 1/4 tl zout en het bakpoeder voorzichtig door het beslag. Voeg al het citroensap, de muntblaadjes en de helft van de citroenrasp toe aan het beslag en meng goed door. Giet het beslag in het cakeblik.
Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven. Controleer na 50 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Meng in een kleine kom 1 el yoghurt en de poedersuiker tot een dik glazuur. Voeg wat extra yoghurt toe als het glazuur te dik is. Garneer de cake met het glazuur en bestrooi met het overgebleven citroenrasp. Snijd de cake in plakken.