Citroen-yoghurtcake
Citroen-yoghurtcake

Citroen-yoghurtcake

met verse munt en citroenrasp

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 5 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

30 g

Butter

(Contains Milk)

130 g

Organic full-fat yogurt

⅕ piece

Lemon

2 g

Fresh mint

40 g

Soft brown sugar

⅘ piece

Egg

40 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

1 sachet(s)

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

Not included in your delivery

tablespoon

Sugar

0.02 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories168 kcal
Energy (kJ)701 kJ
Fat16 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate3 g
Sugar1 g
Dietary Fiber1 g
Protein4 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Grater
Cake tin (25cm length)
Cake tin (25cm length)
Large Bowl
Hand mixer
Hand mixer
Skewers
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen.Weeg 100 gram yoghurt af en bewaar de overige yoghurt in de koelkast.

Citroen raspen en persen
2

Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Was de citroen met warm water en rasp de schil oppervlakkig met een fijne rasp (zie Tip). Pers dan de citroen uit. Haal de blaadjes van de munt en hak ze fijn.

Tip: De buitenste gele schil van de citroen heeft de lekkerste smaakt. Stop met raspen voor je op het witte deel van de schil zit, dit geeft een bittere smaak.

Beslag maken
3

Klop in een grote kom de boter met de suiker tot een romig mengsel met een mixer of garde. Klop er één voor één de eieren door en vervolgens de 100 gram yoghurt.Spatel de bloem, 1/4 tl zout en het bakpoeder voorzichtig door het beslag. Voeg al het citroensap, de muntblaadjes en de helft van de citroenrasp toe aan het beslag en meng goed door. Giet het beslag in het cakeblik.

Cake bakken
4

Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven. Controleer na 50 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Meng in een kleine kom 1 el yoghurt en de poedersuiker tot een dik glazuur. Voeg wat extra yoghurt toe als het glazuur te dik is. Garneer de cake met het glazuur en bestrooi met het overgebleven citroenrasp. Snijd de cake in plakken.