Gegrilde maiskolf met fetasaus
Gegrilde maiskolf met fetasaus

Gegrilde maiskolf met fetasaus

2 porties | met gerookt paprikapoeder en verse peterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze maiskolven kun je in de oven bereiden, maar zijn natuurlijk ook een smaakvol bijgerecht tijdens een barbecue! De dip maak je zelf van feta, aioli en verse peterselie.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Corn on the cob

100 g

Feta

(Contains Milk)

75 g

Aioli

(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

3 teaspoon

Smoked paprika

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2288 kJ
Calories547 kcal
Fat45.7 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate19.3 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein12.5 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Food Processor

Cooking Steps

1
  • Verwijder de bladeren, de onderkant en eventuele draden van de maiskolven.
  • Meng in een kleine kom de olijfolie met het gerookte paprikapoeder, peper en zout.
  • Verdeel de olie gelijkmatig over de mais. 
2
  • Verwarm de barbecue voor (zie Tip).
  • Leg de maiskolven op de barbecue en rooster 15 - 20 minuten. Keer de mais elke 5 minuten om.

Tip: Je kunt de mais ook in de oven roosteren. Wikkel de maiskolven dan in aluminiumfolie en rooster ze 25 - 30 minuten in de oven.

3
  • Meng de feta en aioli 2 - 3 minuten in een blender tot een zacht geheel.
  • Hak de peterselie fijn.
4
  • Verdeel de maiskolven over een serveerschaal.
  • Verdeel de fetasaus erover en garneer met de verse peterselie.
  • Breng op smaak met peper en zout.