Croque monsieur baguette
Croque monsieur baguette

Croque monsieur baguette

2 porties | met gruyère, achterham en bechamelsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Croque monsieur is een typisch Frans brasseriegerecht. In dit recept gebruik je hiervoor een baguette in plaats van sandwichbrood. Je kan ook een gebakken ei toevoegen: dan heet het een croque madame!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Barley
Rye
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

White demi-baguette

(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)

4 slice

Ham

75 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

330 milliliters

Organic semi-skimmed milk

10 g

Fresh chives

10 pinch

Nutmeg

Not included in your delivery

50 g

Flour

2 tablespoon

Mustard

50 g

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories824 kcal
Energy (kJ)3447 kJ
Fat39 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate79 g
Sugar10 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein36 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Whisk
Casserole

Cooking Steps

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Smelt ondertussen de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg ⅓ van de melk toe en roer met een garde tot de melk is opgenomen. Blijf roeren zodat de bloem goed oplost. Wacht totdat de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de nootmuskaat toe.

3

Besmeer de binnenkanten van de demi-baguette met mosterd. Beleg met de plakken ham en verdeel vervolgens de bechamelsaus erover. Bestrooi met de geraspte gruyere. Gratineer 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip). Snijd de bieslook fijn.

Tip: Heeft jouw oven een grillfunctie? Gebruik dit om de kaas mooi goudbruin te gratineren.

4

Halveer de croque monsieur en verdeel over de borden. Garneer met de bieslook.