Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Croque monsieur is een typisch Frans brasseriegerecht. In dit recept gebruik je hiervoor een baguette in plaats van sandwichbrood. Je kan ook een gebakken ei toevoegen: dan heet het een croque madame!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
White demi-baguette
(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)
4 slice
Ham
75 g
Grated Gruyère DOP
(Contains Milk)
330 milliliters
Organic semi-skimmed milk
10 g
Fresh chives
10 pinch
Nutmeg
50 g
Flour
2 tablespoon
Mustard
50 g
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.
Smelt ondertussen de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg ⅓ van de melk toe en roer met een garde tot de melk is opgenomen. Blijf roeren zodat de bloem goed oplost. Wacht totdat de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de nootmuskaat toe.
Besmeer de binnenkanten van de demi-baguette met mosterd. Beleg met de plakken ham en verdeel vervolgens de bechamelsaus erover. Bestrooi met de geraspte gruyere. Gratineer 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip). Snijd de bieslook fijn.
Tip: Heeft jouw oven een grillfunctie? Gebruik dit om de kaas mooi goudbruin te gratineren.
Halveer de croque monsieur en verdeel over de borden. Garneer met de bieslook.