Gepocheerde eieren met bearnaisesaus
Gepocheerde eieren met bearnaisesaus

Gepocheerde eieren met bearnaisesaus

2 porties | met spinazie en bacon

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Ga deze week voor de luxe combinatie van ei, bacon en hollandaisesaus op een briochebroodje!

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

4 piece

Egg

(Contains Egg)

2 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

6 slice

Bacon

100 g

Béarnaise sauce

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

4 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2942 kJ
Calories703 kcal
Fat47.3 g
Saturated Fat13.3 g
Carbohydrate39.3 g
Sugar5.8 g
Dietary Fiber4 g
Protein28.9 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lidded saucepan
Slotted Spoon
Whisk
Large Pan
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

1

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 3.

Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook het dan 10 minuten.

2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en breng ruim water aan de kook in een grote pan.
  • Voeg 4 el azijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig een voor een in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

3
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe. Roerbak de spinazie 1 minuut, of tot de spinazie begint te slinken. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Voeg het ontbijtspek toe aan dezelfde pan en bak in 4 - 5 minuten knapperig. 
  • Verwarm de bearnaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
4
  • Snijd de briochebroodjes open.
  • Verdeel de spinazie en het ontbijtspek over de broodjes.
  • Leg de eieren erop en verdeel de bearnaisesaus eroverheen.