Extra cheesy pesto-knoflookbrood
Extra cheesy pesto-knoflookbrood

Extra cheesy pesto-knoflookbrood

om te delen | met cheddar en Grana Padano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Cashews
Rye
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Garlic

50 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

40 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

4 piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

80 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

4 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)5088 kJ
Calories1216 kcal
Fat58.3 g
Saturated Fat17.8 g
Carbohydrate132.5 g
Sugar3.2 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein40.3 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, beide kazen, de pesto en de olijfolie.
2
  • Snijd het brood in plakken, maar snijd de plakken niet helemaal door.
  • Leg het brood op een bakplaat met bakpapier. 
  • Vul het brood met 2/3 van het pestomengsel (zie Tip).

Tip: Het is niet erg als het brood scheurt. De smeltende kaas zal het brood bij elkaar houden in de oven.

3
  • Verdeel het overige pestomengsel over de bovenkant van het brood.
  • Bak het brood 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt.
4
  • Leg het brood op een serveerschaal.
  • Laat iets afkoelen. Scheur of snijd dan in plakken.