Feestelijke brownie met glazuur van witte chocolade
Feestelijke brownie met glazuur van witte chocolade

Feestelijke brownie met glazuur van witte chocolade

9 stuks | met speculaas en bosbessenjam

.

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Wheat
Milk
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Egg

(Contains Egg)

400 g

Chocolate cake mix

(Contains Wheat May be present Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin)

100 g

White chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

45 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

60 g

Speculaas pieces

(Contains Wheat May be present Gluten)

50 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

Not included in your delivery

3 tablespoon

[Plant-based] milk

80 milliliters

Water

40 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)6412 kJ
Calories1532 kcal
Fat48.2 g
Saturated Fat28.5 g
Carbohydrate243.2 g
Sugar173.3 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein24.5 g
Salt6.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Large Bowl
Oven Dish
Saucepan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Weeg de roomboter af en snijd in blokjes. Zet opzij en laat op kamertemperatuur komen.
  • Bekleed een vierkante bakvorm of ovenschaal van 20 cm x 20 cm met bakpapier. 
  • Klop in een grote kom de eieren, roomboter, water en de cakemix tot een glad beslag. 
2
  • Giet het beslag in de bakvorm. 
  • Bak de brownies 20 - 25 minuten in de oven. De brownies zijn gaar als je ziet dat er scheurtjes ontstaan op het oppervlak. 
  • Haal de brownie uit de oven en laat ze afkoelen. 
3
  • Voeg de witte chocolade en melk toe aan een kleine steelpan op laag vuur. 
  • Verwarm 4 - 5 minuten of tot de witte chocolade volledig gesmolten is. 
  • Haal de steelpan van het vuur en roer de poedersuiker erdoorheen. 
  • Roer tot een gladde massa ontstaat. 
4
  • Verdeel het wittechocoladeglazuur over de brownie. 
  • Schep wat van de bosbessenjam op het glazuur en verdeel voorzichtig met een vork.
  • Bestrooi met de speculaasstukjes.
  • Snijd de brownie in 9 stukken en serveer.