Niets gezelliger dan 's winters samen kaasfonduen! Dus haal je fonduestel uit de kast en trommel je vrienden op, want met deze box zet je de lekkerste zelfgemaakte kaasfondue op tafel voor 4 personen. Ook aan de rest is gedacht: van stokbrood en krieltjes tot groenten en vleeswaren. Het feest kan beginnen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
400 g
Grated emmentaler
(Contains Milk)
300 g
Grated Gruyère DOP
(Contains Milk)
100 g
Grated mature cheese
2 piece
White wine
(Contains Sulphites)
10 pinch
Nutmeg
1 piece
Garlic
½ sachet(s)
Cornflour
(May be present Gluten)
1 piece
White baguette
(Contains Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Milk, Egg, Mustard, Celery, Soy, Tree nuts, Sesame)
250 g
Chestnut mushrooms
360 g
Broccoli
1 piece
Romano pepper
80 g
Serrano ham
400 g
Baby potatoes
8 slice
Ham
¼ piece
Lemon
1 piece
Wholegrain baguette
(Contains Rye, Wheat, Barley, Oats May be present Milk, Gluten, Tree nuts, Sesame)
½ sachet(s)
Italian seasoning
250 g
Red cherry tomatoes
1 tablespoon
Olive oil
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en verkruimel het bouillonblokje erboven. Was ondertussen de krieltjes en halveer eventueel de grotere krieltjes. Voeg toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet de krieltjes daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een tweede pan met deksel. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Voeg de broccoli toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, 4 - 6 minuten (4 minuten voor beetgaar en 6 voor een zachtere bite). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: De stam van de broccoli kun je ook in de kaasfondue dippen! Schil de stam, snijd in blokjes en kook mee met de broccoliroosjes.
Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons (ongesneden) 4 - 6 minuten. Voeg halverwege de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de stokbroden ondertussen in de voorverwarmde oven en bak in 5 - 6 minuten krokant en goudbruin.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in stukken van 2 - 3 cm (de stukken moeten op jouw fonduevork passen). Snijd de citroen in 4 parten en pers 1 citroenpartje uit boven een kom. Meng in een andere kom de maizena met 1/2 el water. Roer goed zodat eventuele klontjes oplossen. Rasp 2 mespuntjes nootmuskaat.
Voeg 1/2 el olijfolie toe aan een fonduepan of grote steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten. Blus af met de witte wijn en het citroensap en breng aan de kook. Voeg de nootmuskaat toe. Voeg de geraspte kazen in delen toe aan de pan en laat smelten. Roer alles continu goed door met een garde. Voeg het maizenamengsel toe en blijf goed roeren. Breng de kaasfondue voorzichtig aan de kook, maar zet het vuur direct laag als het gaat pruttelen. Laat op laag vuur 1 - 2 minuten verder sudderen.
Tip: Laat de kaasfondue niet langer dan 2 minuten pruttelen, maar zet de pan gelijk op de gedekte tafel. De fondue kan beginnen!
Zet de pan met kaasfondue op tafel en houd eventueel warm op een houder met een theelichtje of een rechaud. Serveer de broccoli, champignons, paprika, cherrytomaatjes en krieltjes in aparte kommen. Rol de serrano- en achterham op en leg de rolletjes op een mooi bord. Snijd de stokbroden in stukjes en dippen maar!
Tip: Heb je niks om de fonduepan warm te houden en begint de kaas al een beetje te stollen? Zet de pan dan kort terug op het vuur en verwarm al roerend tot de fondue weer zacht is.