Gebakken camembert in bladerdeeg
Gebakken camembert in bladerdeeg

Gebakken camembert in bladerdeeg

om te delen | met ontbijtspek, ui en tijm

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze mini-kaasfondue van ovengebakken camembert en een topping van bacon, tijm, ui en knoflook serveer je als één geheel met de bladerdeegstengels!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

240 g

Camembert

(Contains Milk)

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

2 piece

Onion

1 piece

Garlic

10 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

4 slice

Bacon

Not included in your delivery

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Energy (kJ)4296 kJ
Calories1027 kcal
Fat69.1 g
Saturated Fat40.5 g
Carbohydrate58.2 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber4 g
Protein37.1 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd het spek grof.
  • Ris de blaadjes van de tijm. 
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het spek en de ui 3 - 4 minuten. 
  • Voeg in de laatste minuut de knoflook en 3/4 van de tijmblaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Kerf ondertussen de camembert in en vul met de overige tijmblaadjes.
3
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de camembert in het midden van het bladerdeeg. Snijd het bladerdeeg vanaf het midden in stroken. 
  • Leg een beetje van het ui-spekmengsel op elke strook.
  • Draai elke strook twee keer, wisselend linksom en rechtsom.
4
  • Bak de camembert en het bladerdeeg 14 - 16 minuten in de oven.
  • Leg de camembert op een serveerschaal. 
  • Besprenkel met de honing.