Gegrilde grote garnalen
Gegrilde grote garnalen

Gegrilde grote garnalen

2 - 4 porties | met zelfgemaakte chimichurri

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Perfect voor op de barbecue: dit snelle, smaakvolle recept voor gegrilde garnalen in frisse chimichurri!

Tags:
Recipe
Allergens:
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

390 g

Jumbo shrimp

(Contains Crustaceans)

20 g

Fresh flat leaf parsley, coriander & oregano

1 piece

Garlic

1 sachet(s)

Italian seasoning

4 piece

Skewers

Not included in your delivery

3 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

2 teaspoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1504 kJ
Calories359 kcal
Fat25.4 g
Saturated Fat4.1 g
Carbohydrate2.8 g
Sugar0.7 g
Dietary Fiber0.8 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl

Cooking Steps

1
  • Meng in een kom de garnalen, Italiaanse kruiden en olijfolie.
  • Rijg de garnalen aan de spiesen.
2
  • Verwarm de barbecue voor (zie Tip).
  • Leg de garnalenspiesen op de barbecue en bak 8 - 10 minuten.

Tip: Je kunt de garnalen ook bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. De bereidingswijze blijft hetzelfde.

3
  • Hak de verse kruiden grof.
  • Pel de knoflook.
  • Mix de kruiden, knoflook, extra vierge olijfolie en rodewijnazijn in een blender.
  • Breng de chimichurri op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de garnalen over een serveerschaal.
  • Sprenkel de chimichurri erover.
  • Serveer de garnalen warm.