Gehaktballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

om te delen | met verse bladpeterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Gehaktballetjes met Spaanse kruiden in een zelfgemaakte tomatensaus! Heerlijk bij tapas, als bijgerecht of bij de borrel.

Tags:
Recipe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Garlic

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

200 g

Passata

1.5 teaspoon

Ground paprika

12 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1922 kJ
Calories459 kcal
Fat34.8 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate8.3 g
Sugar4.9 g
Dietary Fiber2.1 g
Protein28.1 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Pers de knoflookteen of snijd fijn.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn. 
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. 
  • Verlaag het vuur en voeg de passata toe.
  • Voeg vervolgens 1 1/2 tl paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
3
  • Verhit ondertussen 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de tomatensaus toe en laat 4 - 5 minuten sudderen.
4
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus in een serveerschaal. 
  • Garneer met de verse peterselie.