Gemakkelijke chocolademousse
Gemakkelijke chocolademousse

Gemakkelijke chocolademousse

4 porties | met amandelschaafsel

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

De overtreffende trap van chocolademousse? Hemelse modder! Slechts 3 ingrediënten, een evenzo simpel recept en voilà! Er staat een goddelijk lekker nagerecht op tafel om te delen met je meest favoriete tafelgenoten.

Let op: dit recept bereid je tenminste 6 uur of een dag van tevoren.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Soy
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

300 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

400 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

20 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Sugar

teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)6505 kJ
Calories1555 kcal
Fat119.9 g
Saturated Fat68.5 g
Carbohydrate99.4 g
Sugar94.6 g
Dietary Fiber3.9 g
Protein17.3 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
heat resisting bowl
Mixing Bowl
Hand mixer
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Breng een laagje water aan de kook in een pan.
  • Draai het vuur laag en zet een hittebestendige kom op de pan (zie Tip). Zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Smelt de chocoladedruppels al roerend in de kom en voeg een snufje zout toe.
  • Houd de chocolade vloeibaar tot je hem gebruikt in stap 3.

Tip: Gebruik een kom die groot genoeg is om uiteindelijk de mousse in te maken.

2
  • Voeg de slagroom en suiker toe aan een kom (zie Tip).
  • Klop met een mixer luchtig en lobbig, maar niet helemaal stijf.

Tip: Zorg dat de slagroom én de kom goed koud zijn voordat je gaat kloppen. Dan heb je minder kans dat de room gaat schiften en wordt hij mooi luchtig.

3
  • Haal de kom met gesmolten chocolade van de pan (pas op: heet!).
  • Spatel voorzichtig 1/3 van de slagroom door de chocolade tot er geen klontjes meer zijn. Herhaal tot de slagroom op is.
  • Schep de chocolademousse in kleine glaasjes of in een grote serveerschaal, dek af en laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
4
  • Haal de chocolademousse ongeveer 1 uur voor serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Rooster ondertussen het amandelschaafsel goudbruin in een koekenpan op hoog vuur.
  • Garneer de chocolademousse met het amandelschaafsel en serveer.